Kategorier
All

Flere butikslokaler står tomme

Detailhandlen har i de seneste år trodset både nedlukninger, inflation og lav forbrugertillid og har vist sig at være standhaftig over for disse mange udfordringer. Det er kommet til udtryk i en fortsat stærk økonomisk vækst og et lavt udbud af tomme butikslokaler i de seneste år. I det første halvår af 2023 er udbuddet af ledige butikslokaler til leje dog steget og ligger nu på det højeste niveau i mere end to år.

Derfor er der større tomgang i landets butikslokaler

Årsagen til den øgede tomgang i butikslokaler til leje skal primært findes hos nye iværksættere. I lyset af de seneste års udfordringer med stigende inflation og større økonomisk pres på danskernes privatøkonomi har lysten til iværksætteri været faldende. Med en mere presset økonomi er der simpelthen færre danskere, som har lyst til at kaste sig ud i et iværksættereventyr og starte en ny virksomhed op.

På samme tid er der mange mindre butikker og restauranter, som har været nødt til at dreje nøglen om grundet de stigende energipriser, inflation og stigende renter, der har øget omkostningerne ved at drive virksomhed. Derudover er forbrugertilliden i Danmark stadig relativt lav. Når det er sagt, så er udbuddet af butikker til leje stadig på et overraskende lavt niveau i forhold til det forventede set i lyset af de mange økonomiske udfordringer, som både erhvervsdrivende og forbrugere står over for.

Udnyt muligheden for at finde billigere butikslokaler til leje

Når udbuddet af ledige butikslokaler stiger, medfører det også en lavere pris for at leje lokalerne. Der er færre erhvervsdrivende, som står klar til at rykke ind i en tom butik til leje, og derfor kan du som etableret eller nystartet virksomhed udnytte situationen til at finde et billigt lejemål.

Du kan med fordel starte lige her på vores hjemmeside, hvor du kan få et overblik over de bedste og billigste butikslokaler til leje i dit område. Det er nemt og hurtigt at søge, og du kan selv vælge, hvordan de tilgængelige lokaler skal sorteres og filtreres.

Husk at læse lejekontrakten

Når du leder efter en butik til leje i en tid med mange ledige lokaler, kan det være fristende at slå til, når man finder billige lokaler. Inden du træffer din endelige beslutning, skal du dog huske at læse lejekontrakten grundigt igennem, så du kender til alle vilkårene i lejeforholdet.I lejekontrakten er det bl.a. vigtigt at holde øje med bindingsperioden, lejereguleringer, vedligeholdelse, ekstraudgifter og i hvilken stand, lejemålet skal afleveres ved fraflytning. Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at kontrakten overholder erhvervslejeloven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *