Kategorier
All

Forskellige typer erhvervslejemål: Find det rette til din virksomhed

Leder du efter nye rammer til din virksomhed, eller kunne du bare godt tænke dig at blive klogere på de mange muligheder, der efterhånden findes? Uanset om du er på udkig nu eller vil være godt klædt på til den dag, du selv står og leder efter erhvervslejemål, får du her en artikel, som gennemgår et par af de mange forskellige løsninger. I denne artikel er de typer erhvervslejemål, vi tager fat i, kontorhoteller og kontorfællesskab – læs derfor med videre her og bliv klogere på de to muligheder.

Erhvervslejemål 1: Kontorhotel

Er du nysgerrig på, om et kontorhotel er det rette for dig og din virksomhed? Som det af navnet fremgår, er et kontorhotel stort set et hotel for kontorer. Her er der altså tale om en stor bygning, som består af en masse forskellige kontorer og erhvervslejemål, hvori forskellige virksomheder kan leje sig ind. I deler dermed bygningen med flere forskellige virksomheder. 

Kvadratmeterprisen ved et kontorhotel er som regel højere end ved andre erhvervslejemål. Til gengæld er der andre gode penge at spare. Her deler de forskellige virksomheder nemlig om fælles faciliteter. Det kan være alt fra en kantine til en reception eller fælles mødelokaler. Fordelene ved at deles om de fælles faciliteter er, at I dermed også deles om udgifterne dertil, da de er en del af lejen i et kontorhotel. Derudover byder kontorhotellet også på mindre besvær, da det ikke er dig, som står for vedligeholdelse og administration af driften. 

Erhvervslejemål 2: Kontorfællesskab

Hvis du derimod er en mindre virksomhed, fx et enkeltmandsselskab eller en startup, kan det være, at et kontorfællesskab vil være det helt rette. Her er man fælles med andre virksomheder om et større kontor og dermed igen også de fælles faciliteter. Ofte er der en reception ved kontorfællesskaber og ligeledes mødelokaler, hvor man kan booke sig ind. Ligesom ved kontorhotellet deler du derfor udgifterne til vedligeholdelse og drift med andre virksomheder, som har lejet sig ind på kontorfællesskabet. Udgifterne er som regel en del af lejen.

Derudover er fordelene ved et kontorfællesskab også, at du deler hverdagen med andre ligesindede. Du kan derfor dele viden med andre enkeltmandsvirksomheder eller startups, hvilket gør, at et kontorfællesskab danner rammerne om et livligt og innovativt arbejdsmiljø. 

Før du vælger en løsning, er det altid en god idé at tage et kig på din egen virksomhed og se, hvilke erhvervslejemål som tilbyder de bedste rammer til din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *